THANKS !

MERAMEC STATE PARK

WINTER IN AANTOCHT !

Een jonge tak van een boom gebogen om de stam en zo verder groeiend, was voor de indianen een teken dat daar een bron te vinden is.

MERAMEC RIVER

MET DEEDEE

MET DEEDEE EN RON.

22 en 23 NOVEMBER

Na twee fijne dagen bij en met Bo en Mark zijn we weer ´on the road´. We hebben een aantal dagen rijden voor de boeg omdat we zondag in de middag weer bij Froukje, Piper en Ro willen zijn.

Maar voordat we aan de lange rit beginnen, willen we nog twee nachten in een statepark in Missouri doorbrengen om een beetje rust te nemen na alle opwinding en de vele gesprekken.

De VS staat bekend om haar vele National Parks en State Parks. De meeste parken zijn ook winters open en op een aantal kun je het hele jaar overnachten met een RV. Wij hebben inmiddels door hoe het voor ons het beste werkt.

Wanneer we een nieuwe staat binnenrijden, stoppen we bij het welcome center en daar worden we (gratis) voorzien van alle kaarten, brochures en gidsen die we maar wensen. We vragen standaard om de wegenkaart van de betreffende staat, het overzicht met StateParken, een folder met campgrounds en een brochure met de regionale high lights. Omdat elk welcome center een goede wifi-verbinding heeft, lukt het meestal wel om met het verstrekte materiaal een globaal reisplan helder te krijgen. Onderweg wordt er vanzelf verder ingevuld. In een State Park treffen we altijd veel bossen, meestal een glooiend of bergachtig landschap , stenen, vaak ook een waterpartij in de vorm van een river of meer of allebei. Omdat het laat in het seizoen is, treffen we maar weinig mede kampeerders. Op het grote mooi gelegen Meramec State Parc blijven we twee dagen ( en nachten). Het is er prachtig mooi wandelweer. Jammer genoeg zijn de grotten , een bijzondere attractie op het park, in de wintermaanden gesloten.

Op de eerste dag zijn er maar twee andere gasten: Ron en Deedee, beiden pastor in Missouri, waar we een boeiend gesprek mee hebben. Het zijn ook reizigers en het delen van allerlei reiservaringen schept een band. Die band is er ook als het gesprek andere wendingen neemt, zoals kinderen/kleinkinderen, voeding en de gedeelde grote zorg over de groeiende scherpe tegenstellingen, waarmee de VS ook in deze tijd te kampen heeft.

Een bijzondere ontmoeting, waar we met plezier aan terugdenken.

Het is overdag prachtig zonnig weer maar s'nachts vriest het flink.

De parkranger vraagt ons bij vertrek dan ook of we geen last van de kou hebben gehad en hij kijkt wat beduusd als Hans op mij wijzend zegt: " She kicked me two times out of the bed to put on the heating".

De tweede dag dat we daar zijn, is het Thanksgiving, een dankfeest dat overal in Amerika traditie is, een echt familiefeest. Van heinde en ver zoeken familieleden ekaar op om die dag samen door te brengen. We merken er in het park dus niets van, maar we tellen samen onze zegeningen en schrijven onze kinderen een berichtje en vertellen hen hoe dankbaar we ons voelen met hen allemaal, dat we zo blij zijn dat ze onze kinderen, schoon- en kleinkinderen zijn. Dankbaar dat ze ons tot ouders, schoon-en grootouders hebben gemaakt. We hadden het niet beter kunnen treffen.

Dankbaar dat Hans en ik elkaars lief mogen zijn, dat we samen zijn en dat het zo goed gaat met Hans na zijn operatie. Dankbaar voor de mooie oogst die we in ons leven tot nu bij elkaar hebben gesprokkeld !

Met ons twee staan we heel vaak hierbij stil, maar vandaag: Thanksgiving, vinden we het echt een dag om dat maar eens aan onze kinderen te vertellen. Thanks!Schrijf een reactie: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle reacties

Nieuwe reacties

24.08 | 08:27

Lieve meneer en mevrouw van Laanen, via de danssite van Janne kwam ik op uw site, genoten van alle rijkdom die u deelt! Veel dank, hartelijke grt Margriet Nolet

...
15.12 | 21:05

Met veel plezier je verhaal gelezen Mirjam, geweldig, wat een mooie reis hebben jullie weer gemaakt. En wat een prachtig verhaal!

...
10.12 | 18:52

K linkt spannen die luchtzak.
Daar wil ik wel meer van weten!

...
07.12 | 12:12

Ik hoop dat jullie hier veilig doorheen zijn gekomen, het klinkt best eng in deze tijd waarin ik alsmaar over extreme weersomstandigeheden hoor! Liefs

...
Je vindt deze pagina leuk