JOOST !

BOULDERFIELD HICKORY RUN STATE PARK, PENNSYLVANIA

SKYLINE INDIANAPOLIS, INDIANA

SKYLINE COLUMBUS, OHIO

MET JOOST

SHWANEE INN and GOLF RESORT, DELAWARE, PENNSYLVANIA

JOOST EN HANS

SHAWNEE MOUNTAIN SKI AREA

DELAWARE CAP

24.25. 26.27 NOVEMBER

Op de terugreis vanuit Missouri naar onze Piperfamily in Pennsylvania, doorkruisen we diverse staten: Illinois, Indiana, Ohio en Pennsylvania. Steden als St Louis, Indianapolis of Columbus laten we links of rechts liggen, maar we genieten wel van de plaatjes die de skylines op afstand bieden. Op ´black friday´ worden we - op zoek naar melk en brood- verrast door een mensenmassa in de winkel, waar politieagenten het klantenverkeer regelen. Wat een gekkenhuis.

Twee uurtjes voordat we op bestemming zijn, stoppen we nog een poosje om de benen te strekken. We kiezen voor het Hickory Run State Park, waar een bijzonder natuurverschijnsel te vinden is.'The boulderfield, een stenenveld, dat dateert uit de laatste ijstijd en onder invloed van water, vorst en dooi hier is ontstaan en bewaard is gebleven.

Stenen...gewone dingen, maar door observatie zijn gewone dingen...bijzonder. Stille altijd geduldige stenen met hun eeuwenoude verhalen. Dit stille landschap...ik beleef het; dit is waar ik nu voor dit moment wil zijn.

Wanneer we weer arriveren in Shohola staat Rowin toevallig voor het raam en ziet ons aan komen rijden:”Mama, camper, opa oma ! “ En weer worden we enthousiast en warm verwelkomt.

De volgende dag hebben we een afspraak met Joost. Joost maakt deel uit van onze vriendengroep vroeger in Uden. Hij is 43 jaar geleden naar de VS vertrokken om na afronding van de studie hotelmanagement ervaring op te gaan doen in het buitenland. Het werken en leven in de VS beviel hem goed en hij is gebleven. Bovendien bood zo'n buitenlands avontuur destijds de gelegenheid om de militaire dienstplicht te ontlopen. Omdat Joost sindsdien maar een paar keer op bezoek in Nederland is geweest, hebben we veel bij te praten. Hij heeft als manager in een aantal hotels en resorts gewerkt want het is hier gebruikelijk om niet te lang op een plek te blijven. Desondanks zorgt zijn onconventionele aanpak ervoor dat hij op een plek, the Shawnee Inn and Golf Resort in Delaware Pennsylvania gevraagd wordt langer te blijven: in totaal 25 jaar! Hij leidt ons (nog steeds met trots) rond op de prachtige accomodatie met grootschalige ski, golf, conferentie, 'spa' en culinaire verblijfsmogelijkheden. In de hoogtijdagen had hij als general manager te maken met ruim 500 personeelsleden. We worden voorgesteld aan enkele goede bekenden uit die tijd en genieten mee waneer we zien hoe blij men is " mr Joost" weer te ontmoeten. Hij was en is daar nog steeds geliefd, dat merken we wel.

Joost doet het nu wat rustiger aan met enkele kleinere klussen voor goede bekenden en gunt zich meer tijd voor hobby's als jagen en vissen.

Vanaf onze eerste begroeting voelt het heel vertrouwd, alsof er geen 43 jaar tussenin zit! Natuurlijk praten we ook over de meer persoonlijke kant van zijn belevenissen hier. Joost heeft het nodige meegemaakt. Veel droevigs in gezin en familie en zijn gezondheid liet ook hem langere periode in de steek door een aanschakeling van ernstige fysieke mankementen. Gelukkig is dat allemaal met een positieve instelling weer hersteld en heeft hij toekomstplannen met zijn vriendin. Aan het slot van deze in meerdere opzichten mooie dag praten we nog even in de camper na: wanneer je opnieuw deze keuze zou moeten maken, wat.....?

Het antwoord komt direct: "natuurlijk was het destijds geen alledaagse keuze en is het leven hier niet altijd gemakkelijk geweest maar het heeft me zoveel ontwikkeling, afwisseling en avontuur gebracht dat ik het zo weer zou doen!"

Schrijf een reactie: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.

Joost | Antwoord 30.11.2017 23:04

De winter begint hier spoedig in te zetten, goed dat het camping gebeuren bijna over is.We hebben tot nu toe geluk dat het nog zo warm is gebleven.
Het was mooi om weer eens even bij te praten. Ik wens jullie een prettige reis verder en geniet van NYC, d

Joost | Antwoord 30.11.2017 22:52

Hi, was een mooie dag met jullie! Geen problemen bij de terugrit, geen reeen ontmoet. We spreken elkaar spoedig weer!

Hans en Mirjam 30.11.2017 23:03

Voor ons ook een fijne dag. Mooi om je in je oude werkomgeving mee te maken , je verhaal met ups en downs het gevoel bij ons dat je vertrek 43 jaar geleden nog maar net gebeurd is. Vannacht was het hier erg koud en de gastank bleek plotseling

Bekijk alle reacties

Nieuwe reacties

24.08 | 08:27

Lieve meneer en mevrouw van Laanen, via de danssite van Janne kwam ik op uw site, genoten van alle rijkdom die u deelt! Veel dank, hartelijke grt Margriet Nolet

...
15.12 | 21:05

Met veel plezier je verhaal gelezen Mirjam, geweldig, wat een mooie reis hebben jullie weer gemaakt. En wat een prachtig verhaal!

...
10.12 | 18:52

K linkt spannen die luchtzak.
Daar wil ik wel meer van weten!

...
07.12 | 12:12

Ik hoop dat jullie hier veilig doorheen zijn gekomen, het klinkt best eng in deze tijd waarin ik alsmaar over extreme weersomstandigeheden hoor! Liefs

...
Je vindt deze pagina leuk