BUSHWICK-BROOKLYN

BROOKLYN BRIDGE

ZICHT VANAF DE BROOKLYN PROMENADE

1 DECEMBER

We hebben via airbnb een onderkomen gehuurd in Bushwick, een wijk in Brooklyn. Het gebouw telt meerdere kamers en een gemeenschappelijke keuken. Tijdens het ontbijt in de keuken treffen we allerlei nationaliteiten aan, wat heel gezellig is. Jonge stellen uit Canada, Philipijnen, Finland en Engeland.

De eerste dag na onze aankomst blijven we in Brooklyn. Brooklyn is een van de stadsdelen van New York. Het was tot 1900 een eigen stad en behoorde destijds tot de 4 grootste steden van de VS. Net als New York (Nieuw Amsterdam) heeft het een Nederlandse historie vanuit de 17e eeuw. De naam is afgeleid van Breukelen en diverse straten en de wijk Bushwick ( Boswijk) hebben voor ons een bekende klank. We zijn heel tevreden met onze woonplek in deze wijk, die toch het resultaat is van een toevallige boeking. Het is er lekker levendig met veel kunstuitingen in de vorm van prachtige kleurrijke muurschilderingen op de gebouwen.

s' Avonds brengen de muziek en de geluiden uit de vele restaurants en kroegen een warme gezellige sfeer.

De straatkunt is fascinerend en het is verrassend hoe gedetailleerd sommige muurschilderingen zijn. Grootheden als Keith Haring versierden hier ooit lege muren en eenzame metrostations, en ook nu lijkt bijna elke lege centimeter te zijn ingenomen door een indrukwekkend staaltje straatkunst.

De mooiste graffiti die we (tot nu toe) zien, ligt in de directe omgeving van onze 'woonplek'. Er is veel te zien van het kunstenaarscollectief het Bushwick Collective. Dit werd opgericht door een wijkbewoner, wiens vader in 1991 werd vermoord op weg van zijn werk naar huis. Met dit kunstproject wilde de zoon de buurt een positieve impuls geven en Bushwick van een criminele achterbuurt veranderen in een veilige plek met daarin een rol voor de kleurrijke buitenkunst. En dat lijkt goed te zijn gelukt !

Vroeger was de zware criminaliteit een reden om deze wijk te mijden en nog zijn er plaatsen waar we beter niet kunnen komen, maar we voelen ons beslist niet onveilig en genieten van de gemoedelijke wijk, waar ook veel kunstgaleries en studio's te vinden zijn.

Het is er rauw: oude pakhuizen, vervallen loodsen, leegstaande fabriekspanden en schuttingen met prikkeldraad, maar overal zijn de muren bedekt met een kleurrijke laag verf. Hier en daar wat onguur heeft elke straat zijn eigen karakter: levendig, creatief en barstensvol energie en 'volksheid'. Maar het is juist deze wat rommelige sfeer die de wijk haar charme geeft.

Een andere bekende plek in Brooklyn ligt dichtbij het water: de Brooklyn Heights aan het Brooklyn Park. Hier heb je prachtig uitzicht op de adembenemende skyline van Manhattan. Het is niet om de hoek, maar met de subway zijn we er vlot.

De boulevard heeft wereldwijd een romantische reputatie en men vertelt dat er daar al heel veel huwelijksaanzoeken zijn gedaan. Dat laatste is voor ons natuurlijk niet meer aan de orde, maar we maken met genoegen de wandeling over de promenade.
Schrijf een reactie: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle reacties

Nieuwe reacties

24.08 | 08:27

Lieve meneer en mevrouw van Laanen, via de danssite van Janne kwam ik op uw site, genoten van alle rijkdom die u deelt! Veel dank, hartelijke grt Margriet Nolet

...
15.12 | 21:05

Met veel plezier je verhaal gelezen Mirjam, geweldig, wat een mooie reis hebben jullie weer gemaakt. En wat een prachtig verhaal!

...
10.12 | 18:52

K linkt spannen die luchtzak.
Daar wil ik wel meer van weten!

...
07.12 | 12:12

Ik hoop dat jullie hier veilig doorheen zijn gekomen, het klinkt best eng in deze tijd waarin ik alsmaar over extreme weersomstandigeheden hoor! Liefs

...
Je vindt deze pagina leuk