NINE - ELEVEN

REFLECTION OF ABSENCE

ONE WORLD TRADE TOWER

2 DECEMBER

Ground Zero...bijzonder indrukwekkend. Duizenden mensen, zowel buiten als binnen ... en eigenlijk toch heel sereen en stil. Het momument is groot en mooi. Een plek met een enorme lading. Het verdriet en de leegte die hier schuilen, zijn enorm en intens voelbaar.

De aanslagen op het World Trade Center hebben aan bijna drieduizend mensen het leven gekost. Hun namen staan gegraveerd, rondom twee enorme waterbakken, die het hart van het monument vormen. Omringd door bomen, staan de basins op de plek waar ooit de twin towers stonden. Water stroomt voortdurend langs de wanden naar beneden, waarna het naar het midden stroomt, waar het verdwijnt in een vierkant gat waarvan je de bodem niet kunt zien. Het grijpt ons erg aan.

Voor mij staat het stromende water voor leven. Dat het verdwijnt in een onzichtbare diepte doet mij denken aan de vele mensen die zijn omgekomen. Het water blijft stromen, de bewegng van het leven...blinken en verzinken en opnieuw blinken...

Het is een prachtig monument, wat , zoals ik het ervaar, zowel verlies en leegte als hoop en vertrouwen weergeeft.

Hoewel het inmiddels al 16 jaar geleden is, staan de datum 11 september 2001 en de beelden van twee vliegtuigen die de Twin Towers van het World Trade Center in New York doorboorden ongetwijfeld nog in ieders geheugen gegrift. Enorm de impact op de Amerikaanse samenleving en de wereld.

Schrijf een commentaar: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.

Marianne | Antwoord 06.12.2017 17.53

Zal zeker heel indrukwekkend zijn

Bekijk alle commentaren

Nieuwe commentaren

14.12 | 11:11

Mooie foto zo aan het eind van de reis. Wat een rijkdom als je zo twee maanden in en met de natuur kan zijn, in en van de wereld.

...
08.12 | 10:02

Lieve Hans en Mirjam,
Wat een heel mooi eerbetoon aan Rob.
Hij zou er enorm van hebben genoten. Misschien heeft hij mee genoten met jullie.
Liefs

...
26.11 | 19:10

Mooie foto.
Lichtheid overal!!!!

...
25.11 | 08:45

Weer opnieuw zeer indrukwekkende foto’s en verhalen.
Magisch allemaal!

...
Je vindt deze pagina leuk