SIZZLING CITY

TIME SQUARE

TIME SQUARE

ROCKEFELLER CENTER

ROCKEFELLER CENTER

EN OVERAL KERSTSFEER

OP EEN MUUR IN WALLSTREET

SOHO

CHINATOWN

CHINATOWN

DE ITALIAANSE WIJK

BROADWAY 688

BROADWAY 688

MUSEUM OF ART AND DESIGN (MAD) AAN DE COLUMBUS CIRCLE

4 DECEMBER

Alweer onze laatste dag in deze bruisende stad. Morgen vliegen we naar Florida voor verblijf bij Pleun en zijn meisjes.

In prikkelend fris, helder, zonnig weer verkennen we vandaag Manhattan weer. We lopen wat af, zien ontzettend veel. Op Time Square worden we overrompeld door de vele overweldigende billboards, neonreclames, geluiden en de grote hoeveelheid mensen. Het is vooral veel wat op ons afkomt en mijn zintuigen kunnen het niet 'verhapstukken'. Een poosje zitten we op een muurtje en kijken naar het gekrioel om ons heen, maar hoe indrukwekkend ook, lang houden we het er niet vol.

Ik verbaas me telkens over hoe deze stad bol staat van de tegenstellingen. De ene plek zo ingetogen, de andere totaal het tegenovergestelde.

Na Time Suare gaan we een kijkje nemen bij het Rockefeller Center. De ijsbaan wordt goed bezocht en het is ook daar een drukte van jewelste. En alles is in kerstsfeer. Het lijkt op een scene uit een Amerikaanse kerstfilm.

Verder gaat de wandeling: naar het financieel district met Wallstreet, vandaar naar Soho, Chinatown en Little Italy met de vele brandtrappen. In de Italiaanse wijk geven we in Cafe Roma onze benen voor even rust bij een onvervalst kop Italiaanse koffie.

Tot slot nemen we de metro om een kijkje te nemen bij Central Park, een ontzettend groot park en de groene long van de stad. Er is een kerstmarkt en het is er druk, maar toch kun je hier midden in de overweldigende gekte van deze stad, wat rust ervaren.

Broadway loopt over de gehele lengte van Manhattan (ruim 20 kilometer) en de huisnummers lopen dan ook tot in de duizenden. We zoeken nr 688. Mijn nicht Christine is betrokken bij de renovatie van het historisch gebouw met dit nummer. Wanneer we na een lange wandeling daar aankomen, is er voor ons nog niets zichtbaar. Het gebouw is ingepakt en staat in de steigers. Ze zijn dus wel al met de herbouw begonnen.

Na de opleiding Keramische Vormgeving aan de Gerrit Rietveld Academie in
Amsterdam, ontwikkelde Christine zich van autonoom kunstenaar tot een unieke
specialist in keramische toepassingen die architecten over de hele wereld adviseert. Zo ook in New York, waar ze al eerder voor het bij Central Park gelegen Museum of Art and Design, unieke keramiek ontwikkelde, waarmee het gebouw een nieuwe facade kreeg. Natuurlijk gaan we ook daar een kijkje nemen.

NewYork, is echt een stad die nooit slaapt. Er hangt een merkwaardige spanning, een soort zinderen dat niet ophoudt. We hebben veel gezien, veel gelopen, veel indrukken opgedaan, maar we hebben nog lang niet alles gezien.

Reden om wellicht een keer terug te gaan.

Schrijf een reactie: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.

Karin Hougaard | Antwoord 07.12.2017 19:12

aaaaaahhhhhh lieve Miriam wat JAMMER dat het jullie niet lukken!!! MAAR JA VOLGEND JAAR! Het zou geweldig zijn! Ik heb BU al zin. Geniet ervan hier in de gekke VSA! Mooi feest dagen voor jullie xxx

Bekijk alle reacties

Nieuwe reacties

24.08 | 08:27

Lieve meneer en mevrouw van Laanen, via de danssite van Janne kwam ik op uw site, genoten van alle rijkdom die u deelt! Veel dank, hartelijke grt Margriet Nolet

...
15.12 | 21:05

Met veel plezier je verhaal gelezen Mirjam, geweldig, wat een mooie reis hebben jullie weer gemaakt. En wat een prachtig verhaal!

...
10.12 | 18:52

K linkt spannen die luchtzak.
Daar wil ik wel meer van weten!

...
07.12 | 12:12

Ik hoop dat jullie hier veilig doorheen zijn gekomen, het klinkt best eng in deze tijd waarin ik alsmaar over extreme weersomstandigeheden hoor! Liefs

...
Je vindt deze pagina leuk