EN DAN IS 'T VOORBIJ

Bij Sophie haar verjaardag. We respecteren de wens van de ouders en plaatsen geen foto van onze meisjes op het internet.

Bij het haventje van Fernandina Beach.

CUSTOMS...ja....

Het steentje uit Millford Pennsylvania op een verrassende vindplek voor een ander.

Het strand met prachtige patronen.

Kerstviering op school.

5-15 DECEMBER

Na een klein weekje NewYork is de treinreis naar JFKairport een " makkie" en inmiddels zijn we ook gewend aan de luxe om door Pleun opgehaald te worden op Jacksonville airport in Florida. De begroeting is weer allerhartelijkst en de meisjes overstelpen ons met hun verhalen.

Claire heeft op school een spreekbeurt gehouden over Sinterklaas en de nodige onrust in het stadje veroorzaakt met haar oproep aan haar klasgenootjes om hun schoen te zetten met daarin winterwortels voor het paard: " do it and you 'll not regret". We zijn gast op het verjaardagsfeestje van Sophie en wonen ook de muzikale Kerstviering op school bij. Bij de pianoles van Sophie zijn we onder de indruk van de vooruitgang : iedereen is trots. We maken het levendige gezinsleven van theVL4 mee en zien hoe ze allemaal hun draai gevonden hebben.

Het stadje Fernandina Beach staat bekend als een van de mooiste van de VS met een prachtig 19e eeuws centrum en haventje. De Kersttijd zorgt ervoor dat hele wijken s'avonds in een spectaculaire lichtshow omgetoverd zijn. Op het strand is het zelfs nu in de winter aangenaam en op onze strandwandeling vinden we natuurlijk weer een aantal prachtige schelpen.

We brengen een bezoek aan het museum en zien hoe de bewogen geschiedenis van de VS ook op Amelia Island terug te vinden is. In totaal zijn er inclusief de native Indians acht verschillende machthebbers geweest en dat heeft de naamsaanduiding opgeleverd: "the Island with the 8 flags". Overigens verliepen de wisselingen van de macht zelden vreedzaam en de geschiedenis van het eiland bevat dan, net als die van de rest van de VS vele bloedige bladzijden. Opmerkelijk was dat een flink deel van het strand aan het eind van de 19e eeuw gekocht is door een Afro-american miljonair tbv het gescheiden " zwarte " strandvermaak : American Beach.

Hans had nog een bijzondere ervaring: Na het maaien van het gras wilde hij'ook nog de borders onkruidvrij te maken en kwam toen zo waar een heuse slang tegen. Uiteindelijk durfde mijn dappere tuinman  het karwei nog wel af te maken maar dat gebeurde wel minder "grondig". Na een klein weekje New  York is de treinreis naar JFKairport een " makkie" en inmiddels zijn we ook gewend aan de luxe om door Pleun opgehaald te worden op Jacksonville airport in Florida.  De begroeting is weer allerhartelijkst  en de meiden bestoken ons met hun verhalen. 

En dan zit het er op en is onze heerlijke twee maandse reis vol verrassingen voorbij. Nadat we Claire beloofd hebben dat we in april terugkomen om haar verjaardag mee te vieren, nemen we afscheid en gaan we richting airport.

Schrijf een reactie: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle reacties

Nieuwe reacties

24.08 | 08:27

Lieve meneer en mevrouw van Laanen, via de danssite van Janne kwam ik op uw site, genoten van alle rijkdom die u deelt! Veel dank, hartelijke grt Margriet Nolet

...
15.12 | 21:05

Met veel plezier je verhaal gelezen Mirjam, geweldig, wat een mooie reis hebben jullie weer gemaakt. En wat een prachtig verhaal!

...
10.12 | 18:52

K linkt spannen die luchtzak.
Daar wil ik wel meer van weten!

...
07.12 | 12:12

Ik hoop dat jullie hier veilig doorheen zijn gekomen, het klinkt best eng in deze tijd waarin ik alsmaar over extreme weersomstandigeheden hoor! Liefs

...
Je vindt deze pagina leuk