BOMEN OVER BOMEN

Richardson Grove State Park. Carol and Stan from San Fransisco.

Eureka

Clam Beach

Big Lagoon

Strand van de Big Lagoon

Strand van de Pacific ocean bij de Big Lagoon

Ik vond een 'sanddollar' op het strand.

En verder weer richting Froukje en de Piperboys.

'Froukje, morgen zijn we er!'

Prairy Creek State Park.

Big Tree

Nog altiijd onderweg in California.

Jejedia Smith State Park Smith River

21  en 22 Oktober

 

We rijden weer verder, komen steeds dichter bij Froukje en haar gezinnetje.  

We passeren de oude stadjes Fortuna en Eureka en maken een korte wandeling bij Clambeach. Vervolgens stoppen we bij de Big Lagoon, een countypark. We zien dat we daar mogen kamperen en besluiten te blijven. Een mooie plek met zicht op de lagoon. 

Een dag later rijden we door naar Jejedia Smith Redwoods Statepark, waar we wederom tussen die prachtige enorm Redwoods staan.  

Maar voordat we daar aankomen bezoeken we eerst nog Priary Creek Statepark. Een tip die we kregen van Carol en Stan, die we bij de Richardson Grove hebben ontmoet. Daar zouden de bomer nog dikker zijn. 

Ze hebben niets teveel gezegd. 

 

We bomen over het twee dagen doorbrengen tussen bomen. Gigantische enorm hoge eeuwenoude woudreuzen. Soms tot wel 100 meter hoog. Iedere boom draagt een eigen verhaal, van leven, overleven en nieuw leven. Van kwetsuren en ouderdom. Van loslaten en sterven. Van familie, vrienden en verbinding. Bomen als in sprookjes, oer, majesteitelijk en magisch indrukwekkend. Naarmate de bomen in deze Redwoodbossen ouder worden en meer breuken, gaten, littekens, bulten, afgebroken takken en andere kwetsuren krijgen, worden ze mooier en interessanter en met zo te zien 'joie de vivre'


Deze bomen hebben geen natuurlijke vijanden. Ze leven in verbinding met plant en dier. Zoals de planten en dieren de bomen nodig hebben, is het ook andersom het geval. 

Eigenlijk is het net als bij ons. Wij hebben ook anderen nodig en we voelen ons goed als anderen zich okay voelen.


Ze kunnen wel 1500 jaar worden. Gemiddeld worden ze zo’n 500 tot 700 jaar oud. 

Hun voorouders waren er al in de tijd van de dinosaurussen. 

Er is nu nog 5 % Redwoodbossen over van datgene wat er was ten tijde van de ontdekking van Amerika door de blanken. De VS is zuinig op deze bossen. Van de nu nog aanwezige bomen, bevindt 80% ervan zich in parken en worden beschermd.

 

We zijn onder de indruk en filosoferen ...

Deze bomen zijn niet alleen een prachtige metafoor voor leven en ouder worden, maar ook in veel opzichten een voorbeeld voor ons mensen.  


 
Schrijf een reactie: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle reacties

Nieuwe reacties

24.08 | 08:27

Lieve meneer en mevrouw van Laanen, via de danssite van Janne kwam ik op uw site, genoten van alle rijkdom die u deelt! Veel dank, hartelijke grt Margriet Nolet

...
15.12 | 21:05

Met veel plezier je verhaal gelezen Mirjam, geweldig, wat een mooie reis hebben jullie weer gemaakt. En wat een prachtig verhaal!

...
10.12 | 18:52

K linkt spannen die luchtzak.
Daar wil ik wel meer van weten!

...
07.12 | 12:12

Ik hoop dat jullie hier veilig doorheen zijn gekomen, het klinkt best eng in deze tijd waarin ik alsmaar over extreme weersomstandigeheden hoor! Liefs

...
Je vindt deze pagina leuk