GOED GELAND EN GEAARD

Bij het Montesorieschooltje

Bij de 'Pumpkinpatch'

Happy Birthday

Strand Bandon

En ik werd verrast!

24  en 25 OKTOBER

Goed geland en fijn geaard.

Begin 2017 start de Piperfamily een tocht door de VS op zoek naar een passende woon- en werkplek. Via Wisconsin, Pennsylvania en Missouri zijn ze uiteindelijk dit voorjaar weer terechtgekomen op een woonplek ca 1 mijl verwijderd van de plek van waaruit ze eerder uit  Oregon vertrokken zijn. Een vruchtbare reis omdat ze nu veel scherper zien welke leef- en werkomgeving het beste bij hen past en ze zijn er inmiddels achter hoe waardevol het oude netwerk voor hen is. Ze wonen in een leuke houten woning op het bosrijke land van Bonny , een vitale weduwe van 76 jaar,  die nog vlot paard rijdt maar gezelschap en support op het land goed kan gebruiken. Op het reliefrijke terrein zijn enkele moestuinen (het was vroeger een productieplek voor medicinale marijuana ) en er staan een flink aantal fruitbomen, die er volgens Bonny ( die ons meteen uitnodigt voor een diner a.s. vrijdag) al een stuk beter bij staan sinds de komst van de Pipers. We voelen ons meteen op ons gemak met de kippen en geiten die vrij rondlopen. Het doel is om zelfvoorzienend te zijn qua (biologisch) voedsel en dat lukt al heel aardig met de groenten, eieren, kaas, melk, yoghurt, boter en zo dadelijk ook met het vlees , wanneer er komend voorjaar varkens en konijnen komen.

Piper en Froukje werken allebei drie dagen buitenshuis: Froukje bij een acupuncture&herbal clinic en Piper heeft de culinaire zorg voor de Lampa Mountain community weer op zich genomen. Met het acupunctuurcentrum hebben we al meteen een aangename kennismaking omdat Froukje ons beiden verrast met het regelen van een acupunctuurbehandeling. De community nodigt ons uit voor een welkomstmaaltijd op de 25 ste en dat wordt meteen mijn verjaardagsfeestje inclusief taart met kaarsjes: we merken dat ze blij zijn dat we er weer zijn en dat geldt ook voor ons!

Sinds kort bezoekt Rowin het Montesorieklasje van Marcene.  Vanmiddag staat er een herfstactiviteit op het programma en ik ben uitgenodigd om mee te gaan. We bezoeken een  ‘pumpkin patch’ op een boerderij, waar met een pompoenfeestje de herfst wordt verwelkomt. Er worden allerlei spelletjes gedaan en we vieren Rowin's verjaardag met heerlijk baksel van Piper.  

En dan is het mijn verjaardag. Ro komt ons al vroeg wakker maken en mij feliciteren, Ik krijg een mooi geschilderd kunstwerk van hem en een gele dahlia. Samen maken we het pakje open, dat Eefke en Florus hebben meegegeven. Tekeningen van Dorus en Olle en door Olle gemaakte vlaggetjes, een kaart met lieve woorden van Florus namens hen vijven, veel lieve zoentjes en een afdruk van het voetje van Mannes. Met Ro versier ik de camper ermee.  Al direct rinkelt mijn telefoon: Pleun en zijn meisjes aan de lijn. Bij Janne lukt de verbinding niet en ietsje later ontvang ik en filmpje van haar en Mats. 

In de middag vertrekken we naar de Accupunctuur clinic. Er worden heel wat naalden in mijn knie gezet met het doel de pijn te verminderen. Daarnaast krijg ik een heel ontspannen algehele behandeling, die wordt afgerond met een massage.  Een heerlijk cadeau in een warme omgeving. Hans en ik hebben er allebei  van genoten.  We rijden daarna nog naar zee, niet erg lang, want we willen niet te laat komen voor het avondeten bij onze vrienden van de community. Piper heeft een feestmaal bereid en de tafel is feestelijk gedekt en er wordt gezongen.  

Ik voel me ontzettend verwend!

 Schrijf een reactie: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle reacties

Nieuwe reacties

24.08 | 08:27

Lieve meneer en mevrouw van Laanen, via de danssite van Janne kwam ik op uw site, genoten van alle rijkdom die u deelt! Veel dank, hartelijke grt Margriet Nolet

...
15.12 | 21:05

Met veel plezier je verhaal gelezen Mirjam, geweldig, wat een mooie reis hebben jullie weer gemaakt. En wat een prachtig verhaal!

...
10.12 | 18:52

K linkt spannen die luchtzak.
Daar wil ik wel meer van weten!

...
07.12 | 12:12

Ik hoop dat jullie hier veilig doorheen zijn gekomen, het klinkt best eng in deze tijd waarin ik alsmaar over extreme weersomstandigeheden hoor! Liefs

...
Je vindt deze pagina leuk