GROOT FEEST

Het gaat er al dagen over: 'zaterdag heb ik mijn feestje!'

We hebben beloofd dat we buurvrouw Bonny in de ochtend zullen helpen met het plukken van de appels. Sommige bomen in de boomgaard hangen nog vol appels en die moeten er af voordat ze daar zelf voor zorgen. Hans plukt vanaf de ladder, die door Bonny wordt vastgehouden, terwijl Rowin en ik de gevallen appels oprapen. Een mooie klus in de najaarszon.


Om 1200 u arriveren de eerste gasten en het wordt al gauw heel gezellig. Froukje houdt een warm welkomswoord en nodigt daarna 

de gasten uit om deel te nemen aan de banjerdans, waarbij boerderijdieren worden geimiteerd met beweging en geluid. Binnen de korste keren wordt het een dolle boel. Vooral als de kip wordt uitgebeeld en het aanwezige groepje kippen volop mee doet. 

We kennen alle vrienden van onze eerdere bezoekjes en merken hoe ze het waarderen dat Froukje,Piper en Rowin ( en daardoor ook wij) weer terug zijn. Piper heeft de tafel op de veranda gevuld met heerlijke hapjes en drankjes , waarvan iedereen de kwaliteit (h) erkent. Voor de aanwezige kinderen heeft Bonny een ' horseride' georganiseerd en ze genieten allemaal erg van de tocht  over de behoorlijk stijle toegangsweg. Paard en begeleidster zijn ondanks de gevorderde leeftijd onvermoeibaar.

Het is over een week Halloween en de kinderen vermaken zich ook nog met het maken van prachtige maskers daarvoor. 

Een mooie middag die, ondanks een andere voorspelling, helemaal droog blijft. Het gaat pas s' avonds flink regenen.

 


Schrijf een commentaar: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle commentaren

Nieuwe commentaren

14.12 | 11:11

Mooie foto zo aan het eind van de reis. Wat een rijkdom als je zo twee maanden in en met de natuur kan zijn, in en van de wereld.

...
08.12 | 10:02

Lieve Hans en Mirjam,
Wat een heel mooi eerbetoon aan Rob.
Hij zou er enorm van hebben genoten. Misschien heeft hij mee genoten met jullie.
Liefs

...
26.11 | 19:10

Mooie foto.
Lichtheid overal!!!!

...
25.11 | 08:45

Weer opnieuw zeer indrukwekkende foto’s en verhalen.
Magisch allemaal!

...
Je vindt deze pagina leuk