SLIKKEND LOSLATEN

Het uitzicht achter het huis.

"1-2-3-4-5-6-7-8-9-10 wie niet weg is, is gezien. opa, oma, ik kom!"

Tegen de avond haalt Froukje of Piper elke dag de geiten van het hoger gelegen land.

'Kijk oma, hier slapen de geiten'

En melken hoort er natuurlijk bij. Daar maken ze yoghurt,kefir, feta, chevre e.d . van.

Een wandelingetje naar de boomgaard boven, want Rowin heeft zin in een appeltje 'vers van de boom'. Het zijn de laatste van dit jaar.

Bomen in Coquille river

The Valley of Rogue State Park, waar we aan de Rogue river staan.

1 NOVEMBER

 

Donderdagochtend 1 november is het weer tijd om via Zuid Oregon verder te trekken naar Nevada! Utah, Arizona en New Mexico.  We ontbijten met Piper en Froukje die allebei vroeg naar hun werk moeten en wij nemen Rowin mee met de camper wanneer we afscheid gaan nemen van buurvrouw Bonny en de Lampa Mountaingroep. Het afscheid is allerhartelijkst (looking forward to next year) maar voor Rowin is het toch wel slikken. Hij is intens verdrietig vanwege ons vertrek en dat gaat door merg en been en blijft de rest van de dag hangen. Hij heeft het fijn gehad met ons en dat is andersom niet anders.

We hebben een weekje meegedraaid in het leven van ons Piper-drietal

Ze hebben helder voor ogen, wat ze willen bereiken.

ze hebben kippen, geiten en weldra ook konijnen, varkens en koeien en zijn mooi op weg om selfsupporting te zijn qua producten van het land. Een van de geiten is kort voor onze aankomst door Piper geslacht en de geitehuid ligt in " the barn" te drogen.

Ze hebben een warm netwerk van vrienden en allebei een baan waar ze energie uit halen

Froukje heeft haar yoga weer opgepakt en speelt Ukulele met een groepje andere vrouwen.

Rowin is een fantasierijk, vrolijk kereltje dat iedereen voor zich inneemt . Ze wonen wat achteraf in de bossen en contact met leeftijdgenootjes is helaas niet altijd even gemakkelijk te organiseren, maar dat wordt gemakkelijker naar mate het netwerk groter wordt.

We vonden het ook erg leuk om hun vrienden weer te ontmoeten. Bijzonder was bv de ontmoeting bij Larry, slager en vriend van Piper: in de vriesruimte lag een net geschoten zwarte beer van 2.20 m met zijn ‘jas’nog aan. Door de droge, hete zomer was de beer op zoek naar voedsel dichtbij de bewoonde wereld gekomen en bezorgde hij het dorp zoveel overlast dat hij uiteindelijk het slachtoffer werd van een ‘trap’. Dat hoort ook bij hun leven. Wilde dieren zoals mountain lions, beren en coyotes leven overal in het royaal aanwezige groen, maar komen nu dichterbij.

In alle state en nationale parken probeert men je met aanwijzingen en gedragsregels gerust te stellen, maar die geruststelling raak je echt wel weer kwijt, wanneer je de laatste tip leest:

" when you can't avoid a fight, flight back!"

 

We hebben afgelopen week enorm van alles genoten en missen hen nu we weer onderweg zijn.


Schrijf een reactie: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.

Marianne | Antwoord 05.11.2018 19:14

Wat een heerlijk gezinnetje en wat een heel ander leven leiden ze.
Goede reis verder.

Bekijk alle reacties

Nieuwe reacties

24.08 | 08:27

Lieve meneer en mevrouw van Laanen, via de danssite van Janne kwam ik op uw site, genoten van alle rijkdom die u deelt! Veel dank, hartelijke grt Margriet Nolet

...
15.12 | 21:05

Met veel plezier je verhaal gelezen Mirjam, geweldig, wat een mooie reis hebben jullie weer gemaakt. En wat een prachtig verhaal!

...
10.12 | 18:52

K linkt spannen die luchtzak.
Daar wil ik wel meer van weten!

...
07.12 | 12:12

Ik hoop dat jullie hier veilig doorheen zijn gekomen, het klinkt best eng in deze tijd waarin ik alsmaar over extreme weersomstandigeheden hoor! Liefs

...
Je vindt deze pagina leuk