OREGON HEEFT ALLES

Van het stuk dat we hoger door de wolken rijden, heb ik geen foto's gemaakt. Ik vond het zo al eng genoeg,

Lunch aan de Klamath River.

Weiland na weiland kilometers lang.

Winnemucca, Nevada.

2 NOVEMBER


Er is iets met Oregon dat je echt niet in foto’s kunt vangen. Oregon heeft spectaculaire vergezichten, bossen, zee en strand,  deserts  en bergen en zoveel meer wat de moeite waard is om te ontdekken. Maar het is meer dan dat. Het zit meer in het gevoel dat ik heb bijalles, wat elke plek weer met me doet . Daarom vind ik het zo’n geweldige staat (en Hans ook), zoveel variatie. Het heeft echt alles. Je moet hier zijn,  in dit hoekje van de wereld om de betovering te ervaren.

Vandaag trekken we naar en door het zuiden van Oregon met de bedoeling Nevada te bereiken. Daarzijn we voorlopig nog niet. Het gaat een lange rijdag worden omdat we vannacht in Winnemucca/Nevada willen overnachten. We rijden van Rogue Valley, waar we afgelopen nacht verbleven, naar Ashland en vanaf daar via ‘een historic highway’ naar Klamat Falls. Een route door prachtig berglandschap. In de vroege ochtendzon voert de weg tot aan de top. Even later rijden we door de wolken met zicht van nauwelijks een meter. ‘ I am not amused’ . Op de top lezen we op een informatiebord, dat deze weg in het begin van de 20 e eeuw is aangelegd om een snellere verbinding naar het Westen mogelijk te maken. Op afgebeelde foto's van de Cascade-Siskiyou zien we dat - om te voorkomen dat de verbinding bergaf te snel werd- de eerste auto's een zware boomstam naar beneden moesten slepen.

Na de top verschijnt de zon en wordt het helder en prachtig. Nadat we over de Cascades gereden zijn, rijden we van Klamat Falls naar Lakeview, een landschap wat ons omarmt, warmte en rust uitstralend. Prairy met hier en daar een kleine nederzetting en de bergen op de achtergrond. Oregon is een klimaatbewuste staat: we zien elecriciteitscentrales die volledig gevoed worden door kilometerslange velden met zonnepanelen.

Na Lakeview  beginnen we aan een tocht van bijna 200 mijl door droog, hooggelegen woestijnachtig landschap met halverwege een plek om benzine te tanken. Het is veelal een kaarsrechte weg met meestal vrij uitzicht voor en achter: we zien slechts sporadisch een medeweggebruiker. Het is net donker geworden wanneer we Winnemucca in Nevada binnenrijden. Zo vreemd ineens midden in de woestijn zo'n grote stad aan te treffen met veel neon en gokkansen in de casino's. Hier vinden we vlot een plek voor de nacht.  

 


Schrijf een reactie: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.

jeannette | Antwoord 05.11.2018 23:11

Mooie foto's en fijn om te lezen dat het jullie goed gaat.
Thuis ook alles okay. Janne is aan het vertrekken.
Wij hebben de draad weer opgepakt.
hartegroet jvl

Bekijk alle reacties

Nieuwe reacties

24.08 | 08:27

Lieve meneer en mevrouw van Laanen, via de danssite van Janne kwam ik op uw site, genoten van alle rijkdom die u deelt! Veel dank, hartelijke grt Margriet Nolet

...
15.12 | 21:05

Met veel plezier je verhaal gelezen Mirjam, geweldig, wat een mooie reis hebben jullie weer gemaakt. En wat een prachtig verhaal!

...
10.12 | 18:52

K linkt spannen die luchtzak.
Daar wil ik wel meer van weten!

...
07.12 | 12:12

Ik hoop dat jullie hier veilig doorheen zijn gekomen, het klinkt best eng in deze tijd waarin ik alsmaar over extreme weersomstandigeheden hoor! Liefs

...
Je vindt deze pagina leuk