GHOSTCITIES EN ALIENS

en 4 NOVEMBER


Nadat we de gokstad Winnemucca verlaten hebben, rijden we op ons gemak door de desert van Cowboy County territory. Het bovenste deel van Nevada wordt zo genoemd. Er wonen nog geen 3 miljoen mensen in deze staat, die qua omvang bijna net zo groot is als Polen. De meeste inwoners wonen in de steden (vooral in Las Vegas) Overigens is de hele staat Indian terrotory. Buiten de steden zijn er veel Indianenreservaten. Onderweg zien we hun woonplekken en weinig riante behuizing en we vinden dat de indianen er maar bekaaid afkomen. Ze werken nog veel, in de voor de staat erg belangrijke mijnbouw.

We rijden heerlijk rustig, want er is nauwelijks iemand op de weg, een van de wegen heet niet voor niets ‘The Loniest Road’. We rijden er een stukje van. Pas toen er in het midden van de 19e eeuw goud en vooral zilver gevonden werd, werd Nevada aantrekkelijker voor blanken. De ‘nickname’ van de staat is daarom ‘Silver State’ De mijnstadjes van toen zijn nu ‘ghostcities’ geworden, waar nog maar een paar mensen wonen, maar de oude gebouwen van weleer worden als ‘historical objects’ in ere gehouden. We maken een stop in Austin en willen eigenlijk in  Tonopah overnachten, maar als we Tonopah naderen, belanden we in de Smokey Valley op een restarea bij het dorpje Carvers. Het is een mooie plek, daarom besluiten we er voor de nacht te blijven. Hier in Nevada mag je vrij kamperen, zolang je maar op 300 feet afstand blijft van water, waar dieren hun dorst lessen. Het is moeilijk uitvogelen waar hier in de woestijn het water te vinden is, dus dichtbij het dorpje lijkt ons safe.

 

4 November rijden we door naarTonopah, een aardig stadje met een openlucht museum, waar nog veel van de authentieke mijnbouw te zien is. Het stadje is wel bezig te schakelen naar de moderne tijd. Op het parkeerpleintje bij het visitorcenter staan maar liefst 9 ‘pompen’ waar electrische auto’s kunnen ‘tanken’.

Als we kort daarna ergens pauzeren om te gaan ontbijten, stopt er na ons een Amerikaan, die moppert over een inhaalmanoeuvre van Hans:"You are a ‘louzy’, lazy driver!" Hans ziet dat de man een grote hond heeft en zegt schuldbewust :

‘I' m very sorry’, waarop de man verbolgen roept: "I don't give a shit!" Ik kon het vervolgens niet nalaten om te zingen: "Always look at the bright side of life."

 

De hoge plateaus en bergketens onderweg bieden prachtige plaatjes, waar we op een lange rechte weg een tijdje naar kunnen kijken en die wanneer de weg omhoog of omlaag slingert ,elkaar snel opvolgen.

Bijzonder is de gigantische aanplant van de zgn Joshua Trees, die we tegenkomen en herkennen van eerdere roadtrip (2016), waarbij we het Joshua Tree Statepark bezochten en in de Mojaveh desert hebben overnacht.

 

Een ander hoogtepunt treffen we aan vlakbij het woestijndorpje Rachel. Hier op deze plek ‘Area 51’ zouden aliens geland zijn en dat willen wij natuurlijk ook van dichtbij zien. Wat er precies gebeurt achter de hekken van Area 51 leidt al tientallen jaren tot wilde speculaties. Allerlei alienverhalen doen de ronde. Er zouden zich  ‘galactic visitors' in area 51 bevinden, er is een ‘Alien reseach building’ en tezelfdertijd is het een militaire basis. Op internet lezen we er later de vreemdste dingen over.

 

Maar het is zeker een verrassing zo ineens midden in de woestijn.

Aan het eind van de middag komen we in Cathedral Gorge Statepark aan, waar we nog even van de late middagzon genieten.

Afgelopen 3 dagen hebben we 850 mijl gereden, waarvan 650 mijl door high deserts en de komende dagen zullen vast nog ‘woestijnig’ zijn. 
Schrijf een reactie: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle reacties

Nieuwe reacties

24.08 | 08:27

Lieve meneer en mevrouw van Laanen, via de danssite van Janne kwam ik op uw site, genoten van alle rijkdom die u deelt! Veel dank, hartelijke grt Margriet Nolet

...
15.12 | 21:05

Met veel plezier je verhaal gelezen Mirjam, geweldig, wat een mooie reis hebben jullie weer gemaakt. En wat een prachtig verhaal!

...
10.12 | 18:52

K linkt spannen die luchtzak.
Daar wil ik wel meer van weten!

...
07.12 | 12:12

Ik hoop dat jullie hier veilig doorheen zijn gekomen, het klinkt best eng in deze tijd waarin ik alsmaar over extreme weersomstandigeheden hoor! Liefs

...
Je vindt deze pagina leuk