ONDER DE INDRUK

Jake, de student filosofie, die de wereld wil verkennen. te beginnen met zijn eigen land, waarvan hij inmiddels al veel van heeft gezien.

Mountain Meadows Massacre

In dit nu vredige landschap gebeurde het.

En dan komen we aan bij de volgende campground in het Valley of Fire Statepark


5 en 6 NOVEMBER

 

Na 650 mijl in de desert ( droog, hoog, kaal maar prachtig), zijn we wel weer toe aan een paar dagen met reis-rust. Die vinden we in Cathedral Gorge state park. Het is een van de oudste parken van Nevada en het inderdaad een gorge die de uitstraling heeft van een kathedraal, meerdere zelfs. De bergen rondom stonden er 2.5 miljoen jaar geleden ook al, maar daar tussenin lag toen een groot meer. Nadat een nabijgelegen rivier het meer gevuld had met zand, leem en grind, zorgden rivier, regen en wind voor de bijzondere vormen, die nu het beeld van een grote kathedraal oproepen. We ervaren zelfs de bijzondere sfeer van het in een kathedraal vertoeven.

We kunnen ons niet voorstellen dat er zoveel beweging zit in datgene waar we naar kijken. Dat zou alleen maar kunnen, wanneer je er een film van maakt, waarin elke duizend jaar een seconde duurt! 


Overdag is er een wolkeloze hemel met stralende zon, maar s'nachts koelt het flink af en vriest het al een paar graden en dat worden er de komende dagen meer.

We besluiten dan ook om na twee dagen verder naar het zuiden af te zakken. Via het westen van Utah weer terug naar het zuiden van Nevada naar de Valley of The Fire.


Voordat we daar aankomen, hebben we nog een aangrijpende stop bij The Mountain Meadows Massacre. 

In 1857 was een groep mensen uit Arkansas ( 120 mannen, vrouwen en kinderen met huifkarren en vee) op weg naar Californië om daar een nieuwe toekomst op te bouwen. De groep werd overvallen door gewapende Mormonen uit Utah, die ondersteund werden door krijgers van een lokale indianenstam, die ze gerekruteerd hadden. (in die tijd was er een oorlog gaande tussen de Mormonen en de staat) Het gevecht duurde dagen maar uiteindelijk werd de hele groep vermoord met uitzondering van 17 kinderen die zich hadden weten te verstoppen.

Het drama maakt nog steeds veel indruk, ook op ons. Het komt heel dichtbij, want bij het monument op de berg hebben we een overlook over (vriendelijke) vallei, waar de slachting zich heeft afgespeeld. Op een muur lezen we de namen en leeftijden van de slachtoffers. Onder de doden bevonden zich 62 kinderen en jongeren onder 20 jaar. Schrijf een reactie: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.

Marianne | Antwoord 11.11.2018 19:37

Wat een indrukwekkend, prachtig landschap!

Jeannette | Antwoord 10.11.2018 18:30

Prachtig landschap. Doet me denken aan Petra in Jordanie.

Bekijk alle reacties

Nieuwe reacties

24.08 | 08:27

Lieve meneer en mevrouw van Laanen, via de danssite van Janne kwam ik op uw site, genoten van alle rijkdom die u deelt! Veel dank, hartelijke grt Margriet Nolet

...
15.12 | 21:05

Met veel plezier je verhaal gelezen Mirjam, geweldig, wat een mooie reis hebben jullie weer gemaakt. En wat een prachtig verhaal!

...
10.12 | 18:52

K linkt spannen die luchtzak.
Daar wil ik wel meer van weten!

...
07.12 | 12:12

Ik hoop dat jullie hier veilig doorheen zijn gekomen, het klinkt best eng in deze tijd waarin ik alsmaar over extreme weersomstandigeheden hoor! Liefs

...
Je vindt deze pagina leuk