VOOR EVEN HERENIGD

Follow the leader: 'kom opa, oma, this way''

22 OKTOBER

We hebben om 12.00u  afgesproken bij de acupunctuurpraktijk in Bandon, waar Froukje een uur later met haar werk moet beginnen. Rowin zal daarna met ons meegaan. Hij wil graag een ritje met camper maken en zo wordt zijn wens vervuld. Het weerzien is allerhartelijkst en intens. Zo blij om Froukje weer vast te kunnen houden. Natuurlijk hebben we wekelijks contact maar het real life weerzien geeft altijd weer die extra dimensie. Het is deze keer nog meer 'special' omdat Froukje zwanger is en in april hun 2e kindje verwacht! We zien dat er al een prachtig zwanger buikje is verschenen. Ze ziet er mooi uit. En ja nu zijn we hier ! De laatste keer dat we hen hebben gezien is een jaar geleden. Een eeuwigheid in een kinderleven, maar als Ro ons in Bandon ziet, beginnen zijn ogen meteen te glinsteren.

In de camper drinken we een kop koffie totdat Froukje moet beginnen met haar werk. Ro is direct op zijn gemak bij ons en is een en al opwinding omdat hij in de camper meerijdt.

We besluiten om ons even te verpozen in Bandon, voordat we naar huis en naar Piper gaan. Bandon is een kleurrijk stadje met een sfeervol haventje aan de monding van de Coquille River, dat in de tweede helft van de 19de eeuw door goudzoekers werd gesticht maar daarvoor al bewoond werd door Indiaanse stammen.
We zullen er de komende dagen nog vaker rondstruinen. Het strand kan zich meten met de mooiste stranden waar ook ter wereld. Een stevige golfslag, overal rotspartijen in het water en op het zand en gigantische boomstronken op het strand. Prachtig.

Rowin bepaalt de plek en het wordt het strand van ‘Devils Kitchen’. Het zandstrand is daar lang en de schuimkoppen blijven op afstand. En dat is iets wat Rowin waardeert, sinds hij een keer te laat wegliep voor de aanrollende hoge golven  en het zeewater hem overspoelde. Ook op afstand wordt snel duidelijk waar de plek volgens ons haar naam aan te danken heeft: met een beetje fantasie zie je de rotsen in het water als tafels in een restaurant en zorgt het onstuimige water ervoor dat alleen een duivels gezelschap er zich thuis voelt.

Ro laat ons alles zien: ‘follow the leader’. Als een klein Pipertje rent hij voor ons uit. We hebben een heerlijke middag, waarna onze kleinzoon, die de volgende dag 4 jaar wordt, ons de weg wijst naar de woonplek van de Piper family. Dat wordt ook onze woonplek de komende 12 dagen.


Schrijf een reactie: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle reacties

Nieuwe reacties

24.08 | 08:27

Lieve meneer en mevrouw van Laanen, via de danssite van Janne kwam ik op uw site, genoten van alle rijkdom die u deelt! Veel dank, hartelijke grt Margriet Nolet

...
15.12 | 21:05

Met veel plezier je verhaal gelezen Mirjam, geweldig, wat een mooie reis hebben jullie weer gemaakt. En wat een prachtig verhaal!

...
10.12 | 18:52

K linkt spannen die luchtzak.
Daar wil ik wel meer van weten!

...
07.12 | 12:12

Ik hoop dat jullie hier veilig doorheen zijn gekomen, het klinkt best eng in deze tijd waarin ik alsmaar over extreme weersomstandigeheden hoor! Liefs

...
Je vindt deze pagina leuk