LOST CITY

Lost City museum in Overton, Nevada.

9 NOVEMBER


Vanuit het park naar het Lost City Museum in Overton is maar 10 mijl en een reisje naar die plek heeft ook het voordeel dat op de parkeerplaats bij Mc Donalds we onze mailadministratie kunnen bijwerken en even met het thuisfront kunnen contacten.

Het Lost City Museum is gebouwd op een plek waar vroeger de Pueblo indianen hebben gewoond. Buiten het museum zie je daar nog de voor een deel authentieke en voor een deel nagebouwde woonplekken van. Het verdwenen dorpje is pas in de dertiger jaren gevonden en toen moesten archeologen hard aan de slag omdat de bouw van de nu nabijgelegen Hooverdam het voor een deel weer onder water ging zetten.

Een vraagstuk voor de archeologen blijft wat de reden is dat de nederzetting  in ca 1200 n C zo maar verdwijnt. Het lijkt erop datde indianenvrijwillig vertrokken zijn, omdat er geen tekenen van strijd of verwoesting gevonden zijn. De nu nog in de buurt wonende indianen willen van een vertrek niet weten en beschouwen zich als de directe nazaten van de Pueblo’s . Wetenschappers die dat via DNA-onderzoek willen checken, krijgen geen kans omdat in de Indiaanse traditie de overblijfselen van de voorouders met rust moeten worden gelaten.
Een gedeelte van het museum is gewijd aan de meer recente geschiedenis . Blanken vestigden zich nog maar ca 150 jaar geleden in dit gebied. Dat was blijkens de foto's en de verhalen geen gemakkelijke tijd. De staat Nevada heeft zeker toen de zilvermijnen minder gingen opleveren uiteindelijk kunnen overleven dooreen wat lossere moraal. Dit uitte zich o.m. in vrijere regels bij de verstrekking van sterke drank, ten aanzien van het gokken, de prostitutie en de huwelijksprotocollen. Nergens in de wereld kun je sneller trouwen of scheiden als in Nevada en met name in Las Vegas!
Voor Hans is deze recente geschiedenis aanleiding zich hardop af te vragen of de naamgeving van het museum niet meer op Las Vegas betrekking zou moeten hebben.

Schrijf een reactie: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle reacties

Nieuwe reacties

24.08 | 08:27

Lieve meneer en mevrouw van Laanen, via de danssite van Janne kwam ik op uw site, genoten van alle rijkdom die u deelt! Veel dank, hartelijke grt Margriet Nolet

...
15.12 | 21:05

Met veel plezier je verhaal gelezen Mirjam, geweldig, wat een mooie reis hebben jullie weer gemaakt. En wat een prachtig verhaal!

...
10.12 | 18:52

K linkt spannen die luchtzak.
Daar wil ik wel meer van weten!

...
07.12 | 12:12

Ik hoop dat jullie hier veilig doorheen zijn gekomen, het klinkt best eng in deze tijd waarin ik alsmaar over extreme weersomstandigeheden hoor! Liefs

...
Je vindt deze pagina leuk