THE 'BIG EASY'

Overal muziek in the 'Big Easy'.

De 'mighty Mississippi'.

Riverwalk.

French Quarter

French Market in de French Quarter.

Zo krijg je dit hier.

Enjoying the band!

Heerlijk ...krokodillenstaart.

Han(d)s up!

1 DECEMBER

We zijn er bij een eerdere west-oost reis al eens voorbij gekomen en hebben het toen vanwege de drukte van een stad maar laten liggen. Zo werkt het wel vaker bij ons als we op reis zijn en veel tijd in de natuur hebben doorgebracht.

Toen onze vriend Rob dat destijds hoorde, was hij behoorlijk verbaasd: " Hoe kunnen jullie die stad nou links laten liggen?"

Rob is vier jaar geleden met pensioen gegaan en is direct daarna begonnen met waarmaken van de -bij hem nog aanwezige – dromen, waaronder het rijden van een motor, het opknappen van een klassieke oude auto en het intensiveren van zijn muzikale carrière als drummer van de band Los Pompadores.

Een van zijn dromen was een reis naar New Orleans maken om daar vooral de muzikale sfeer te beleven, maar dat is hem helaas niet gegund. Rob is afgelopen zomer overleden aan blaaskanker na een enerverend ziekteproces van nog geen jaar.

 

We komen nu weer ongeveer langs New Orleans en Rob is al een paar dagen in mijn gedachten. We kunnen de stad dit keer echt niet laten liggen.

Tot nu toe hebben we, rijdende door de VS, de steden wel wat gemeden. Natuurlijk zijn er uitzonderingen: San Antonio, Savannah, San Francisco en New York zijn steden, die indruk hebben gemaakt. New Orleans kunnen we daar nu – met stip – aan toevoegen!

Vanaf de campground kunnen we met het openbaar vervoer 

(bus en tram) het centrum bereiken. Dat is op zich al een belevenis.

De stad bestaat dit jaar 300 jaar en heeft een kleurrijke samenstelling en ook geschiedenis: in 1718 gesticht door de Fransen, in 1763 veroverd door de Spanjaarden en uiteindelijk wordt de stad met het hele gebied eromheen (het huidige Louisiana) in 1803 aan de VS verkocht.

De elders verdreven Franse bevolking komt uiteindelijk terecht in de moerassen van Louisiana. De legende, die verhaalt over de droevige lovestory van Evangeline (als lieddoor Celine Dion te beluisteren op YouTube) herinnert aan het gedwongen vertrek uit Arcadie (Canada).

 

De prachtige plantages in de omgeving konden floreren door de massale gedwongen arbeid van slaven.

De kleurrijke en ook wel zware condities zijn gunstig geweest voor de ontwikkeling van heel eigen muziekvormen. Ieder bracht uit het land van herkomst zijn eigen muziek mee en later zijn er mengvormen ontstaan. Verschillende grote muzikanten zijn afkomstig uit New Orleans. Zo is Louis Amstrong er in 1901 geboren! 

 

French Quarter is ‘the place to be’ en dan vooral het gebied bij French Market.

We blijven daar de hele dag, zodat er later nog wat te ontdekken is, als we bij een volgende reis de stad weer aan doen. Want dat staat nu wel vast!

Als we ergens zittten te eten, verorbert Hans voor het eerst en zeer smakelijk krokodillenstaart! De maaltijd wordt natuurlijk opgeluisterd met life muziek, en het spektakel bereikt een hoogtepunt als er ook nog een straatorkest voorbij komt, dat zich met opzwepende muziek wil meten met de band in het restaurant. 


De stad heeft als koosnaam " the Big Easy" en dat zie je aan de vrolijkheid en ontspanning alom op straat.

We hebben een buitengewone en heerlijke dag.  Dank je wel, Rob!

 


Schrijf een commentaar: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle commentaren

Nieuwe commentaren

14.12 | 11:11

Mooie foto zo aan het eind van de reis. Wat een rijkdom als je zo twee maanden in en met de natuur kan zijn, in en van de wereld.

...
08.12 | 10:02

Lieve Hans en Mirjam,
Wat een heel mooi eerbetoon aan Rob.
Hij zou er enorm van hebben genoten. Misschien heeft hij mee genoten met jullie.
Liefs

...
26.11 | 19:10

Mooie foto.
Lichtheid overal!!!!

...
25.11 | 08:45

Weer opnieuw zeer indrukwekkende foto’s en verhalen.
Magisch allemaal!

...
Je vindt deze pagina leuk