PACIFIC COAST

Tillicum beach Bij het wakker worden, zien we dit uit het raampje van de camper.

Eerst een strandwandelingetje voordat we verder rijden.

Leuk gesprekje met mensen uit Portland. Zij heeft Nederlandse roots. Haar moeder komt uit Mook en heet met haar meisjesnaam Arts.

De brug bij Newport.

South Beach Statepark, Newport.

Duingebied bij South Beach State Park.

Camping bij Seal Rock. Hier blijven we 2 dagen.

Strand bij Seal Rock.

Met verstekelingen Dragon en Kisses.

Vanaf onze camper gezien.

En altijd vallen mij harten toe.

Strandwandeling.

Zeehonden (seals), waar dit strand haar naam aan te danken heeft.

Aan het einde van de middag is het opnieuw venijnig koud geworden.

Vanaf onze plek dit zicht.

4-5-6 NOVEMBER

De zon brengt ons ertoe de reis nog even richting Noorden langs de kust van Oregon voort te zetten. Dat hebben we al vaker gedaan en daar ligt ook meteen de reden: " het is er zo mooi!".
Helaas kan het weer in deze regio ook erg wispelturig zijn. De zon laat zich in deze tijd van het jaar gemakkelijk verdrijven door mist en bewolking vanuit zee, wat een mysterieus of soms zelfs ‘spooky’ beeld oplevert. Zo ook de afgelopen dagen en dat is erg indrukwekkend met een ruige oceaan en golven die de kust teisteren.

We maken een stop op drie campgrounds waarvan twee direct zicht op de zee bieden. Op de mooiste plek (bij Seal Rock) is er volop zon en plakken we er een extra dag aan vast. Daar nemen we ook onze verstekelingen (Kisses en Dragon) mee naar het strand. Froukje heeft om het verdriet van het afscheid voor Rowin wat te verzachten, twee van zijn maatjes stiekem in de camper achtergelaten (net als vorig jaar met Dino). De avonturen die we met hen beleven zullen we natuurlijk met Rowin en ook met de andere kleinkinderen gaan delen. Op hun eerste stranddag zijn de aanwezige zeehonden voor hen en natuurlijk ook voor ons een mooie attractie. Dat geldt ook voor de zonsondergang die aan de oceaan steeds weer indruk blijft maken.
De wifiverbinding is hier goed en zorgt ervoor dat Hans tijdens de voetbalwedstrijd van Ajax de paar meter binnenshuis in de camper op en neer blijft banjeren en in korte tijd volstrekt verschillende gemoedstoestanden laat zien.

We lezen, werken de website bij, hebben telefonisch contact met de kinderen, maken een strandwandeling en er is -lekker knus- ruimte voor een paar films op Netflix. We zijn weer ‘bijgetankt’ en morgen gaat de reis verder en rijden we het binnenland weer in. Eerst naar Oregon City, waar we het Oregon Trail Museum zullen bezoeken. Daarna naar Portland en vanaf daar zullen we de machtige Columbia rivier een poos volgen. Waar komen we uit?


Schrijf een reactie: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.

Rita verbeek | Antwoord 09.11.2019 18:44

Lieve Hans en Mirjam, gefeliciteerd met de komst van weer n kleinkind. De dubbelheid van je gevoelens kan ik me heel goed voorstellen. Geniet van de reis X xx

Mirjam 10.11.2019 00:43

Lieve Rita, kleinkind nog op komst!
Jullie nog op pad?
Dagdag
Mirjam

Marianne | Antwoord 09.11.2019 10:33

Wat een prachtige foto’s.

Bekijk alle reacties

Nieuwe reacties

24.08 | 08:27

Lieve meneer en mevrouw van Laanen, via de danssite van Janne kwam ik op uw site, genoten van alle rijkdom die u deelt! Veel dank, hartelijke grt Margriet Nolet

...
15.12 | 21:05

Met veel plezier je verhaal gelezen Mirjam, geweldig, wat een mooie reis hebben jullie weer gemaakt. En wat een prachtig verhaal!

...
10.12 | 18:52

K linkt spannen die luchtzak.
Daar wil ik wel meer van weten!

...
07.12 | 12:12

Ik hoop dat jullie hier veilig doorheen zijn gekomen, het klinkt best eng in deze tijd waarin ik alsmaar over extreme weersomstandigeheden hoor! Liefs

...
Je vindt deze pagina leuk