VETERANS DAY

Onderweg naar Arches National Monument / Moab

Vlakbij Arches zien we levensgrote dino's

Arches NP

Ancient ladies

Links: Japanese man.

Vrijheid is een open raam, waardoor het zonlicht speelt.

Vierde op komst.

Weer 'thuis' na een heerlijke dag.

11 NOVEMBER

Bij de trots van de gemiddeld Amerikaan hoort zeker het leger. Het wordt gewaardeerd. Wanneer iemand hieraan een bijdrage levert of geleverd heeft, zorgt het voor privileges. Zo zijn de beste stoelen in theaters voor hen gereserveerd en kunnen ze op veel plekken ( waaronder camp grounds)  gratis of tegen een gereduceerd tarief verblijven. Misschien lukt het de Amerikaanse regering met name door deze waardering om zoveel jonge Amerikanen overal in de wereld als militair te kunnen inzetten.

We hebben jaren terug al eens genoten van de Veterans Day Parade in San Antonio ( Texas) en beschouwen de 11 november ook steeds meer als onze eigen Veterans Day. Het is immers vandaag 52 jaar geleden dat we op het elf-elfbal van 11-11-67 officieel verkering kregen! Deze bijzondere dag vraagt om een bijzondere invulling en die krijgen we bij het bezoek aan het Arches National Park bij Moab.

Water, ijs, extreme temperaturen en het verschuiven van ondergronds zout zijn verantwoordelijk voor de gebeeldhouwde sculpturen hier .

Vandaag is het een rustige zonnige dag met helderblauwe hemel en daardoor kunnen we ons het natuurgeweld dat zulk een wonderlijk landschap heeft veroorzaakt, nauwelijks voorstellen.

We zien hier en daar een plukje bomen en struikjes, maar er is hier meer leven dan dat je zo op het eerste oog ziet. Volop dieren, die met name 's nachts te voorschijn komen om voedsel te zoeken en onder de planten vind je er verschillende geneeskrachtige kruiden. 

We hebben er een heerlijke dag vol verwondering en verbazing en ook herkenning., omdat we hier eerder waren.

 

 

 


Schrijf een reactie: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle reacties

Nieuwe reacties

24.08 | 08:27

Lieve meneer en mevrouw van Laanen, via de danssite van Janne kwam ik op uw site, genoten van alle rijkdom die u deelt! Veel dank, hartelijke grt Margriet Nolet

...
15.12 | 21:05

Met veel plezier je verhaal gelezen Mirjam, geweldig, wat een mooie reis hebben jullie weer gemaakt. En wat een prachtig verhaal!

...
10.12 | 18:52

K linkt spannen die luchtzak.
Daar wil ik wel meer van weten!

...
07.12 | 12:12

Ik hoop dat jullie hier veilig doorheen zijn gekomen, het klinkt best eng in deze tijd waarin ik alsmaar over extreme weersomstandigeheden hoor! Liefs

...
Je vindt deze pagina leuk