KABOUTERLAND

Goblin Valley, voorheen Mushroom Valley.

Go West!

sTeenvarken

middagdutje

man met hoed

'Hey you, hurry up!"

dino

camper-view

goed gebekt

opa en de grote kikker

tweekoppig monster

"Hans, kijk !"

moeder aarde

schilpad

Roodje beer

schoolklasje

geen hart van steen

door natuur op een voetstuk geplaatst

lonely mushroom

12 NOVEMBER

De bestemming voor vandaag ligt dichtbij: Goblin Valley State Park,

dat 40 mijl verderop ligt en ook over een campground beschikt. Wanneer we aankomen, kiezen we toch maar voor een dagticket: De vallei ligt bijna 5000 ft hoog en dat voel ik. Er zijn , wanneer we arriveren, nog geen andere medekampeerders en mijn telefoon werkt er niet. Dan is het voor ons als overnachtingsplek te geïsoleerd. Daarbij vriest het er ’s nachts en we lopen lie ver geen risico’s met de camper.

Wanneer we vanaf onze parkeerplek rondkijken, zijn we totaal sprakeloos door het wonderlijke kabouterland, waarin we terecht zijn gekomen: een sprookjesland, misschien wel uit een tijd van voor de sprookjes. Die sprookjes maken we vandaag zelf door in de volmaakte stilte van deze plek ver weg van de bewoonde wereld onze fantasie te laten werken. We lopen uren rond en zijn terug in onze kindertijd: we zien paddestoelen, schildpadden, kikkers, krokodillen, allerlei vogels en vissen maar ook beelden uit de kabouterwereld. Hans bedenkt spontaan een avontuur met " de grote kikker" dat s'avonds op de (klein)kinderapp verspreid wordt. We spelen en fantaseren volop en genieten enorm.

De verklaring voor het verschijnsel is simpel: de steenmassa's zijn zacht en veranderen  doorlopend door de invloed van weer en wind: wanneer je 1000 jaar in een enkele seconde kunt vangen dan zou je een prachtige bewegende film te zien krijgen!

Waar we gisteren de tijdloosheid en stilte bij Arches veel minder ervaren hebben, omdat we de scenic route door het park hebben gereden met zo nu en dan een kort loopje, ademt Goblin Valley dit volop. We zijn er bijna de hele tijd alleen en dwalen door deze sprookjeswereld met telkens een nieuw verhaal.
Een topdag zoals je alleen maar kunt beleven wanneer je totaal wordt verrast door de dingen die voorbij komen.
Omdat we de tijd helemaal vergeten zijn, zoeken we in de schemering onze weg terug tussen alle trollen en gnomen en andere figuren. Het donkert wanneer we de 40 mijl door de desert terugrijden naar onze inmiddels vertrouwde KOAcamping in Green River.

Wat zal morgen voor avontuur brengen?


Schrijf een reactie: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.

Lia Mickers | Antwoord 18.11.2019 16:26

Lieve Hans en Mirjam.
Ik heb de verhalen tot vandaag zitten lezen om zo jullie reis in vogelvlucht te ervaren. Mooi en ontroerend. Goede reis Opa en Oma.

Marianne | Antwoord 13.11.2019 22:30

Wat is het toch steeds heerlijk jullie verhalen te lezen. Ik wacht vol spanning de foto’s af van het kaboutermannetje.

Bekijk alle reacties

Nieuwe reacties

24.08 | 08:27

Lieve meneer en mevrouw van Laanen, via de danssite van Janne kwam ik op uw site, genoten van alle rijkdom die u deelt! Veel dank, hartelijke grt Margriet Nolet

...
15.12 | 21:05

Met veel plezier je verhaal gelezen Mirjam, geweldig, wat een mooie reis hebben jullie weer gemaakt. En wat een prachtig verhaal!

...
10.12 | 18:52

K linkt spannen die luchtzak.
Daar wil ik wel meer van weten!

...
07.12 | 12:12

Ik hoop dat jullie hier veilig doorheen zijn gekomen, het klinkt best eng in deze tijd waarin ik alsmaar over extreme weersomstandigeheden hoor! Liefs

...
Je vindt deze pagina leuk