CAPITOL REEF

Onderweg naar volgende bestemming zien we Temple Road die naar Temple Mountain voert. Met zicht hierop ontbijten we op een mooi plekje.

Bij ontbijtplek

Bij ontbijtplek

Ontbijtplek

En verder gaat de reis.

We stoppen bij Capitol Reef National Park, struinen er wat rond en besluiten er een paar dagen te blijven.

Rotstekeningen van de indianen, die hier vroeger leefden.

Volgende dag maken we een scenic drive door het park.

Ons plekje op de nagenoeg lege campground.

Deze bomen stonden er al toen de Mormonen hier arriveerden.

Wilde kalkoenen passeren onze camper.

Capitol Dome. Foto overgenomen van brochure. (mijne is niet goed gelukt)

14 en 15 NOVEMBER

Tot nu toe hebben we vooral gebruik gemaakt van de hoofdwegen en die hebben ons al door geweldig mooie omgevingen geleid, maar vandaag maken we meer ruimte voor de scenic byways en daar worden we helemaal overweldigd door het vele moois. We komen in canyonland en kunnen alleen maar verwonderd zijn, over hoe de aarde door de kracht van de elementen, erosie en allerlei andere geologische processen is opgetild, gevouwen en gevormd. In een periode van miljoenen jaren is dit ruig, verlaten landschap gecreeerd. De natuur dwingt respect af. 

Als we door het gebied van Capitol Reef rijden, danst de zon sprankelend over het landschap, waardoor we een extra levendig kleurenpalet te zien krijgen. Door het spel van het licht tegen de hoge klifwanden, massieve domes en bruggen en slingerende canyons, veranderen deze telkens opnieuw van kleur. Mensen van lang geleden gaven de grote  ‘steenmoppen’ (domes) en bergen al eeuwen geleden namen, maar wij maken onze eigen versie.

We hadden vandaag wat verder willen komen, maar het Capital Reef National Park met een prachtig gelegen, behoorlijk verlaten campground nodigt ons uit om te blijven. De camping ligt op 5400 feet, dus de hoogte zal voor mij geen problemen met zich meebrengen .

De variatie in hoogte, zon – en schaduwplekken en de aanwezigheid van water zorgen voor een enorme diversiteit in de flora en fauna. Daardoor was deze plek ook in eerdere tijden aantrekkelijk voor mensen om te verblijven.

Tussen 600 en 1300 woonden er indiaanse stammen, die muurtekeneningen hebben achtergelaten.

In 1880 vestigden zich hier enkele Mormoonse families, die zich gedurende 80 jaar o.a. hebben beziggehouden met het telen van fruit. De verschillende boomgaarden, die we ontdekken, herinneren hier nog aan. Er staan ca 3000 fruitbomen van allerlei soort. In het plukseizoen is het fruit ervan beschikbaar voor de toeristen.

De naam van dit gebied dateert ook uit die tijd en is door de Mormonen gegeven vanwege de opvallende witte koepelberg, die gelijkenis vertoont met het Capitool in Washington. We genieten twee dagen van al dit moois.


Schrijf een reactie: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle reacties

Nieuwe reacties

24.08 | 08:27

Lieve meneer en mevrouw van Laanen, via de danssite van Janne kwam ik op uw site, genoten van alle rijkdom die u deelt! Veel dank, hartelijke grt Margriet Nolet

...
15.12 | 21:05

Met veel plezier je verhaal gelezen Mirjam, geweldig, wat een mooie reis hebben jullie weer gemaakt. En wat een prachtig verhaal!

...
10.12 | 18:52

K linkt spannen die luchtzak.
Daar wil ik wel meer van weten!

...
07.12 | 12:12

Ik hoop dat jullie hier veilig doorheen zijn gekomen, het klinkt best eng in deze tijd waarin ik alsmaar over extreme weersomstandigeheden hoor! Liefs

...
Je vindt deze pagina leuk