GOOSENECKS STATEPARK

Goosenecks Statepark, Utah

Bij aankomst ligt er een stenen hart op een van de tafels. Dus het staat al vast, dat dit onze plek wordt en niet dichter bij de rand van de ganzennek.

16 NOVEMBER

Na de afdaling van het Cedar Mesa plateau via de serie elkaar opvolgende smalle stijl naar beneden slingerende haarspeldbochten, die samen de grinderige Moki Dugway  maken, staan we een poosje stil om bij te komen. En dan is er ... koffie !

Even later vervolgen we onze weg met aan de linkerkant de Valley of Gods  Het landschap van deze vallei wordt gekenmerkt door solitaire grote, rode rotsformaties in een uitgestrekt woestijn landschap. Het lijkt wel wat op Monument Valley, maar het nog niet echt bekend en daarom is het hier rustig

Goosenecks Statepark is een groot open gebied dat aan een diepe meander van de San Juan River ligt.

Vanaf de canyonrichel hebben we een spectaculair uitzicht over de slingerende rivier en een deel van de canyon beneden ons. De goosnecks (ganzenhalzen) die door het rivierwater in de rotsen zijn uitgesleten doen denken aan Horseshoe Bend bij Page .

Goosnecks Statepark is klein, maar heeft kampeermogelijkheid, dus we blijven er . De voor campers gereserveerde plaatsen zijn best wel dichtbij de canyonrand. Hoewel we hier prachtig uitzicht hebben op rivier, canyon en omgeving, kan ik er na het hachelijke avontuur, dat we net achter de rug hebben, niet echt blij van worden en verzoek Hans zo ver mogekijk bij de rand vandaan te gaan staan.

De diepte is ook hier duizelingwekkend, maar dat weerhoudt Hans er niet van om enkele foto’s te maken terwijl hij op het randje van de afgrond staat. Alleen op deze manier, kan hij een beetje aantonen hoe immens de diepte is.

Schrijf een reactie: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle reacties

Nieuwe reacties

24.08 | 08:27

Lieve meneer en mevrouw van Laanen, via de danssite van Janne kwam ik op uw site, genoten van alle rijkdom die u deelt! Veel dank, hartelijke grt Margriet Nolet

...
15.12 | 21:05

Met veel plezier je verhaal gelezen Mirjam, geweldig, wat een mooie reis hebben jullie weer gemaakt. En wat een prachtig verhaal!

...
10.12 | 18:52

K linkt spannen die luchtzak.
Daar wil ik wel meer van weten!

...
07.12 | 12:12

Ik hoop dat jullie hier veilig doorheen zijn gekomen, het klinkt best eng in deze tijd waarin ik alsmaar over extreme weersomstandigeheden hoor! Liefs

...
Je vindt deze pagina leuk