TOADSTOOLS ONDERWEG

Dino prints bij Bigwater visitorcenter.

Het trail dat we lopen bij Grand Staircase Escalante.

Camground in Pipe Spring

Uitzicht vanaf de campground.

22 NOVEMBER

Na het vertrek uit Page volgen we de scenic route westwaarts en maken we een ontbijtstop bij het visitorcenter van de National Park Service in Bigwater. Wanneer we onderweg zijn, zien we regelmatig van dit soort ’ infocenters’, van waaruit de kwetsbare en kostbare natuur wordt beheerd. Dit in combinatie met de zorg voor het National Heritage. Er is daar meestal een klein museum aanwezig met info over de geschiedenis van de regio. We proberen altijd even binnen te wippen. Hier in Bigwater staat de dinosaurus centraal. Er is hier veel gevonden van de dinosaurussen en het zonder meer altijd weer verbazingwekkend om te zien hoeveel er in de VS van deze prehistorische diersoort bewaard is gebleven.

De lunchstop houden we bij een bijzondere plek, waar we 6 jaar geleden gestopt zijn om te ontbijten en een kleine wandeling te maken. We werden toen totaal onverwacht verrast door het sprookjesachtige landschap met de toadstools (paddestoelen). Ze staan er nog! Het is er net als 6 jaar geleden buitengewoon rustig en dat bevalt ons wel. Die verrassende plek maakt onderdeel uit van het natuurgebied Grand Staircase Escalante. Geen toeristen, geen aangelegde paden, alleen pure en opmerkelijke natuur, die ook hier bizarre vormen en kleuren laat zien: chocolade, vermilioen, wit, grijs, roze. Het is een nog wild gebied, waar je je eigen weg moet vinden. Er zijn geen aanwijzigingen, hooguit een bordje dat aangeeft welke richting het beste begaanbaar is.

In Kanab houden we opnieuw een pauze. Hier lijkt het leven nog steeds te draaien om cowboys en indianen. Het stadje heeft als decor gediend voor vele klassieke westerns en er is niet voor niets een Hollywoodmuseum.

Wij zijn inmiddels op zoek naar een campground en volgen het advies op van de  NPS-ranger om naar de campground bij Pipe Spring te gaan.

 


Schrijf een reactie: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle reacties

Nieuwe reacties

24.08 | 08:27

Lieve meneer en mevrouw van Laanen, via de danssite van Janne kwam ik op uw site, genoten van alle rijkdom die u deelt! Veel dank, hartelijke grt Margriet Nolet

...
15.12 | 21:05

Met veel plezier je verhaal gelezen Mirjam, geweldig, wat een mooie reis hebben jullie weer gemaakt. En wat een prachtig verhaal!

...
10.12 | 18:52

K linkt spannen die luchtzak.
Daar wil ik wel meer van weten!

...
07.12 | 12:12

Ik hoop dat jullie hier veilig doorheen zijn gekomen, het klinkt best eng in deze tijd waarin ik alsmaar over extreme weersomstandigeheden hoor! Liefs

...
Je vindt deze pagina leuk