ONDERWEG NAAR DEATH VALLEY

26 NOVEMBER

Met storm en sneeuw op de hielen verlaten we Pipe Spring en gaan we richting Death Valley. Hiervoor moeten we door de Virgin Gorge rijden. Prachtig mooi en geweldig eng ( vind ik ) . Daar wil je niet in een storm terecht komen. Onderweg zien we waarschuwingsborden

Be prepared ! Expect Snow and ICE! 

Zodra we Las Vegas verlaten, verandert het landschap direct en we zien alleen maar droge vlaktes, waar nauwelijks nog bomen en planten groeien. Hier is alleen maar steen en zand en er is nauwelijks leven te ontdekken, maar het is er wel terdege.

Einde middag arriveren we in Death Vally, mooi op tijd , want in de avond steekt de wind op, die ‘s nachts uitbreidt naar storm.

Death Valley ligt deels in Nevada, maar voor het grote deel in Californië. Het maakt deel uit van de Mojavewoestijn en is de heetste, droogste en de laagste plek van heel Noord-Amerika. Het is nauwelijks voor te stellen, maar ooit lag dit gebied onder water. Er zijn zelfs verhalen dat er in dit gebied ook gletsjers waren. De Sierra Nevada kon de meren niet meer voorzien van smeltwater waardoor zout en mineralen zich konden concentreren. De meren droogden op en vulkanen en bergen werden gevormd. Wat overbleef is het droge, hete gebied dat we nu kennen.

Death Valley maakt veel indruk op ons, het ziet er zo onrealistisch uit en tegelijk is het prachtig wat de natuur zelf  kan creeeren. 

We zijn hier - lijkt ons -wel in de juiste periode van het jaar. In de zomer kan het hier rond de 45 graden celsius worden in de maanden juli en augustus. In juli 1913 werd zelfs een temperatuur van 56,7 graden celsius gemeten. Doordat grote delen van de vallei 85 meter onder zeeniveau liggen en de bergen de wolken blokkeren, is er nauwelijks schaduw en regen in dit gebied. 

Nu is de temperatuur stukken beter en niet gevaarlijk . Alleen de huidige storm... dat is iets minder .

Schrijf een reactie: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.

Mar | Antwoord 07.12.2019 12:12

Ik hoop dat jullie hier veilig doorheen zijn gekomen, het klinkt best eng in deze tijd waarin ik alsmaar over extreme weersomstandigeheden hoor! Liefs

Bekijk alle reacties

Nieuwe reacties

24.08 | 08:27

Lieve meneer en mevrouw van Laanen, via de danssite van Janne kwam ik op uw site, genoten van alle rijkdom die u deelt! Veel dank, hartelijke grt Margriet Nolet

...
15.12 | 21:05

Met veel plezier je verhaal gelezen Mirjam, geweldig, wat een mooie reis hebben jullie weer gemaakt. En wat een prachtig verhaal!

...
10.12 | 18:52

K linkt spannen die luchtzak.
Daar wil ik wel meer van weten!

...
07.12 | 12:12

Ik hoop dat jullie hier veilig doorheen zijn gekomen, het klinkt best eng in deze tijd waarin ik alsmaar over extreme weersomstandigeheden hoor! Liefs

...
Je vindt deze pagina leuk