LEAVING SEALEVEL

Vertrek in westelijke richting vanuit de ' badkuip'

MESQUITE SANDDUNES

RED ROCK STATEPARK

Leaving Red Rock Statepark

COLONEL ALLENSWORTH STATE HISTORIC PARK- verlaten dorp.

2 DECEMBER

Over Death Valley wordt gezegd:

  • het voelt als thuis ( Shoshones)
  • als een gevaarlijke hete oven 
  • als een plaats van dood
  • als een geologisch kabinet vol geologische wonderen.

Voor ons voelt het als een reeks wonderlijke ervaringen.

Er is nog allerlei dat we niet hebben gezien, doordat het alleen via ‘ dirt roads’  te bereiken is, of doordat het nu afgesloten is ivm het natte weer, maar na vijf dagen wordt het tijd om richting San Francisco te reizen. Die tocht delen we op in een paar etappes en die maken opnieuw duidelijk hoe gevarieerd het Californische landschap is.

We kwamen aan via de zuidzijde van het park en verlaten Death Valley via de westzijde. We rijden langs de Mesquite Flat Sand Dunes, waarvan gezegd wordt, dat je Death Valley niet moet verlaten zonder deze gezien te hebben. Wij vinden het wel mooi, maar niet echt spectaculair ( zoals beschreven). 

De route gaat door grotendeels onbewoond woest landschap. Er volgen een lange klim en behoorlijke snelle afdaling vanuit de ‘ badkuip’. Adembenemend en dus ook iets om voorlopig niet meer te herhalen. 

Een bijzondere ontmoeting hebben we onderweg met een stel wilde ezels, waarover de reisgids vertelt, dat je er niet te dichtbij moet komen. Ze zouden zeer agressief zijn. 

Een paar uur later vinden we een prachtige campground in het Red Rock state park. Helaas zijn er geen andere kampeerders en daarom kiezen we er toch maar voor om door te trekken. Natuurlijk niet voordat we een paar foto's gemaakt hebben van de opvallend rare rotsen. 

Schrijf een reactie: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle reacties

Nieuwe reacties

24.08 | 08:27

Lieve meneer en mevrouw van Laanen, via de danssite van Janne kwam ik op uw site, genoten van alle rijkdom die u deelt! Veel dank, hartelijke grt Margriet Nolet

...
15.12 | 21:05

Met veel plezier je verhaal gelezen Mirjam, geweldig, wat een mooie reis hebben jullie weer gemaakt. En wat een prachtig verhaal!

...
10.12 | 18:52

K linkt spannen die luchtzak.
Daar wil ik wel meer van weten!

...
07.12 | 12:12

Ik hoop dat jullie hier veilig doorheen zijn gekomen, het klinkt best eng in deze tijd waarin ik alsmaar over extreme weersomstandigeheden hoor! Liefs

...
Je vindt deze pagina leuk