FRUIT AND VEGETABLES

COLON ALLENSWORTH STATE HISTORIC PARK

Weilanden vol zonnepanelen.

Nog nooit zoveel koeien bij elkaar gezien als hier.

Bijna in LOS BANOS

De laatste ' camper-mijlen'

Vertrek vanuit San Fransisco

4-7 DECEMBER

Als we wakker worden en wat beter rond kunnen kijken, zien we dat het Colonel Allensworth Statepark echt wel de moeite waard is. Nu zijn het allemaal lege verlaten huizen en winkeltjes etc., maar het heeft een glorietijd beleefd. In het begin van de 20e eeuw is het plaatsje gesticht door Afro Amerikanen olv een Colonel Allensworth. Het gold in die jaren als een voorbeeld hoe een zwarte gemeenschap zich op eigen kracht voorspoedig kon ontwikkelen. Er kwam een eind aan deze ontwikkeling toen de waterputten opdroogden door het toegenomen watergebruik in deze agrarische regio. Het verlaten dorp is later weer gerenoveerd en is nu een open lucht museum.

De hele nacht heeft het geregend en ook de hele morgen nog flink. Begin middag klaart het ietsje op en besluiten we toch maar verder te rijden. 

Vandaag heeft de reisdag het groene karakter, waar we gisteren mee eindigden. We rijden door een vruchtbare vallei met heel veel grootschalige groenten- en fruitteelt . Na zo’n 1,5 uur rijden hebben druiven en mandarijnen plaats gemaakt voor mega-mega koeienstallen en mijlenlang hooggestapelde mesthopen. We hebben nooit zoveel koeien en mest bij elkaar gezien.   Californië is de 5e economie van de wereld en daarin is de landbouw en veeteelt belangrijk. Staan er geen koeien en groeit er geen fruit dan zijn er mijlenlang zonnepanelen geplaatst. Onvoorstelbaar veel bij elkaar, weilanden vol, telkens weer.

De verdere dag blijft het weer grauw met af en toe een zonnestraal. Zo jammer van de glans die de rit anders zou hebben gehad. 

Aan het einde van de middag belanden we op een camping in Los Banos. Een goede plek om te blijven. Hier pakken we de koffers in, poetsen de camper spik-span en hebben nog een heerlijk rustig dagje . 

Na een voorspoedige afronding, vliegen we 7 december naar Florida. De tussenlanding in Denver zullen we door de buitengewone turbulentie en een nare erg heftige luchtzak, waarbij er flink werd gegild, niet snel vergeten. Eind goed al goed , want bij aankomst staat Pleun op ons te wachten en kunnen we hem in onze ver open armen sluiten. Diane en de meisjes zijn thuis in Fernandina omdat het avond en al rond elven is .

Schrijf een reactie: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.

Annie van Leuken | Antwoord 15.12.2019 21:05

Met veel plezier je verhaal gelezen Mirjam, geweldig, wat een mooie reis hebben jullie weer gemaakt. En wat een prachtig verhaal!

jeannette | Antwoord 10.12.2019 18:52

K linkt spannen die luchtzak.
Daar wil ik wel meer van weten!

Bekijk alle reacties

Nieuwe reacties

24.08 | 08:27

Lieve meneer en mevrouw van Laanen, via de danssite van Janne kwam ik op uw site, genoten van alle rijkdom die u deelt! Veel dank, hartelijke grt Margriet Nolet

...
15.12 | 21:05

Met veel plezier je verhaal gelezen Mirjam, geweldig, wat een mooie reis hebben jullie weer gemaakt. En wat een prachtig verhaal!

...
10.12 | 18:52

K linkt spannen die luchtzak.
Daar wil ik wel meer van weten!

...
07.12 | 12:12

Ik hoop dat jullie hier veilig doorheen zijn gekomen, het klinkt best eng in deze tijd waarin ik alsmaar over extreme weersomstandigeheden hoor! Liefs

...
Je vindt deze pagina leuk